Dienst

Social media trainingsprogramma Koninklijke Bibliotheek

Lees verder

De Koninklijke Bibliotheek heeft in 2018 medewerkers van openbare Bibliotheken een gratis social media trainingsprogramma aangeboden. Inmiddels zijn alle trainingsprogramma’s met succes afgerond en beoordeeld met een 8.

Het social media trainingsprogramma, bestond uit drie trainingen en werd aangeboden in Zwolle, Utrecht, Rotterdam en Eindhoven op verschillende momenten in 2018.

De trainingen:

De eerste training is Basis social media. In deze training is kennis gemaakt met social media, het belang van dit communicatiemiddel en werd duidelijk hoe social media helpt om de doelgroep te bereiken. De kanalen Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en YouTube kwamen aan de orde. De training werd gegeven door Marrigt van der Valk.

‘Een basistraining die voor mij weer even alle belangrijke zaken op een rijtje zet.’

‘Leuke training met deskundige en ook kritische docent.’

‘Leerzaam en goed op de praktijk gericht.’

De tweede training was Social content & huisstijl. Inmiddels is bekend welke kanalen je in kunt zetten om jouw Bibliotheek onder de aandacht te brengen, maar met welke soort berichten (content) bereik je de mensen? Wat scoort goed en leidt tot reacties? De trainer liet bijvoorbeeld zien hoe je ervoor zorgt dat de door jou gebruikte foto’s passen in de huisstijl van de Bibliotheek. Na afloop van deze training zijn handvatten gekregen om effectieve posts voor jouw Bibliotheek te maken. De training werd gegeven door Resy Oonk.

‘Ik heb veel bruikbare tips meegenomen en ik ben zeker van plan ze te gaan gebruiken.’

‘Helder en duidelijk uitgelegd. Hiermee kan ik aan de slag’.

‘Prettig en duidelijk’.

De derde training was de training Webcare. Je kunt nog zulke mooie berichten op je social mediakanalen plaatsen, maar als je niks doet met de reacties van mensen dan bloedt het enthousiasme van je fans gauw dood. In deze training werd geleerd hoe je omgaat met berichten, hoe je klachten het best op kunt lossen en ook hoe je de reputatie van jouw Bibliotheek kunt beschermen. De training werd gegeven door Antina van der Veen.

‘Leuke, soms ook wel vermakelijke training. De trainer vertelde veel over haar eigen ervaringen, erg leuk.

‘Veel goede en bruikbare tips’.

‘Inspirerende training met veel praktische en uitdagende casussen, met een duidelijke lijn erin’.

Na afloop van het trainingsprogramma konden deelnemers lid worden van Facebookcommunity SocialBieb om te blijven leren in de praktijk.

(Foto: Koninklijke Bibliotheek, creative commons)

Meer diensten

Bekijk alle diensten (4)
Training social media SocialBieb

Op maat social media trainingen

SocialBieb verzorgt een grote diversiteit aan social media trainingen. Wij beschikken over een groep trainers met verschillende social media specialismen.

Lees Dienst: Op maat social media trainingen

Social media coach

Laat je op weg helpen door een coach van SocialBieb. Welke vraag op het gebied van social media je ook hebt, […]

Lees Dienst: Social media coach
Contact