Dienst

Social media trainingsprogramma Koninklijke Bibliotheek

Lees verder

De Koninklijke Bibliotheek biedt medewerkers van openbare Bibliotheken een gratis social media trainingsprogramma aan. Het trainingsprogramma, dat volledig in het teken staat van social media, bestaat uit drie trainingen en wordt aangeboden op verschillende locaties en start op diverse momenten dit jaar.

De Koninklijke Bibliotheek biedt medewerkers van openbare Bibliotheken een gratis social media trainingsprogramma aan dat wordt verzorgd door SocialBieb. Het social media trainingsprogramma, bestaat uit drie trainingen en wordt aangeboden in Zwolle, Utrecht en Eindhoven op verschillende momenten dit jaar. Ook hebben we een summerschool in Rotterdam toegevoegd aan het aanbod.

De trainingen:De eerste training is Basis social media. In deze training maak je kennis met social media, vertellen we het belang van dit communicatiemiddel en laten we zien hoe social media helpt om jouw doelgroep te bereiken. De kanalen Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en YouTube komen aan de orde. De training wordt gegeven door Marrigt van der Valk.

‘Een basistraining die voor mij weer even alle belangrijke zaken op een rijtje zet.’

‘Leuke training met deskundige en ook kritische docent.’

‘Leerzaam en goed op de praktijk gericht.’

De volgende training is Social content & huisstijl. Je weet intussen welke kanalen je in kunt zetten om jouw Bibliotheek onder de aandacht te brengen, maar met welke soort berichten (content) bereik je de mensen? Wat scoort goed en leidt tot reacties? De trainer laat je bijvoorbeeld zien hoe je ervoor zorgt dat de door jou gebruikte foto’s passen in de huisstijl van de Bibliotheek. Na afloop van deze training heb je handvatten gekregen om effectieve posts voor jouw Bibliotheek te maken. De training wordt gegeven door Resy Oonk.

‘Ik heb veel bruikbare tips meegenomen en ik ben zeker van plan ze te gaan gebruiken.’

‘Helder en duidelijk uitgelegd. Hiermee kan ik aan de slag’.

‘Prettig en duidelijk’.

De derde training is de training Webcare. Je kunt nog zulke mooie berichten op je social mediakanalen plaatsen, maar als je niks doet met de reacties van mensen dan bloedt het enthousiasme van je fans gauw dood. In deze training leer je hoe je omgaat met berichten, hoe je klachten het best op kunt lossen en ook hoe je de reputatie van jouw Bibliotheek kunt beschermen. De training wordt gegeven door Antina van der Veen.

‘Leuke, soms ook wel vermakelijke training. De trainer vertelde veel over haar eigen ervaringen, erg leuk.

‘Veel goede en bruikbare tips’.

‘Inspirerende training met veel praktische en uitdagende casussen, met een duidelijke lijn erin’.

Na afloop van het trainingsprogramma is het mogelijk om lid te worden van de Facebookcommunity SocialBieb om te blijven leren in de praktijk.

(Foto: Koninklijke Bibliotheek, creative commons)

Meer diensten

Bekijk alle diensten (5)

Op maat social media trainingen

SocialBieb verzorgt een grote diversiteit aan social media trainingen. Wij beschikken over een groep trainers met verschillende social media specialismen.

Lees Dienst: Op maat social media trainingen
Contact