Antina van der Veen

Initiator SocialBieb, interim social media manager bij de KB

Antina van der Veen is eigenaar van Social Connection en initiator van SocialBieb. Ze houdt zich bezig met projecten op het gebied van social media en webcare.

Na haar studie Leisure Management in Leeuwarden verhuisde Antina in het jaar 2000 naar Enschede waar ze aan de slag ging bij zorgverzekeraar Menzis. Hier bleef ze 14 jaar werkzaam in verschillende functies. Ze stond aan de wieg van het webcareteam en werd met dit team 4 keer achtereen uitgeroepen tot beste zorgverzekeraar op het gebied van social media. In 2014 besloot ze Menzis te verlaten en haar kennis in te zetten bij andere organisaties vanuit een interimrol. Sindsdien voerde zij opdrachten uit voor o.a. Arriva, Medisch Spectrum Twente, Zorgverzekeraars Nederland, Zwitserleven en Rijkswaterstaat.

Antina  laat zich in haar werk leiden door het motto “You are what you do, not what you say you’ll do”, een quote van psychiater C.G. Jung. Immers, social media geven organisaties een prachtige, transparante mogelijkheid om missie, visie en kernwaarden te laten doorklinken in de interactie met stakeholders.

Haar favoriete onderwerp is webcare en ze geeft hier graag trainingen over. Dit doet ze onder andere voor Frankwatching. In 2015 kwam haar boek ‘Webcare in de praktijk’ uit.

Antina is sinds eind 2015 interim social media manager voor de Koninklijke Bibliotheek. Ze werkt nauw samen met het Landelijk Social Media Team van de Bibliotheek en is o.a. verantwoordelijk voor de social media campagnes van de digitale diensten (e-books, VakantieBieb, LuisterBieb en online cursussen). Ze is blij dat ze met SocialBieb ook de medewerkers van openbare Bibliotheken kan helpen om social media effectief in te zetten.

Contactgegevens

Vul onderstaand formulier in om een bericht te sturen naar Antina van der Veen. Gegevens worden niet opgeslagen voor andere doeleinden.

Antina is een allround vakvrouw. Een social media specialist die niet alleen op strategisch niveau plannen schrijft maar ze ook perfect tot uitvoering brengt . Ze is thuis en voelt zich thuis in de Bibliotheekbranche en is bovendien een erg fijne collega die altijd voor je klaar staat met advies of hulp.

Stephanie Verhagen

Marketeer bij de Koninklijke Bibliotheek

Antina heeft Rijnbrink geholpen met de restyling van de website en een social media campagne voor het jaarlijkse magazine BIEB. Ik zie er naar uit om bij een volgende editie weer met haar samen te werken.

Barbara van Stijn

Senior adviseur marketing bij Rijnbrink

To-the-point, doortastend, loyaal en op en top een professional. Dat zijn de kernbegrippen die ik het beste vind passen bij Antina. Bovendien een erg prettig persoon om mee samen te werken.

Martijn Laan

Senior marketingadviseur bij de Koninklijke Bibliotheek

Laatste blogs van Antina

Bekijk alle blogs (10)
Contact