Arne Keuning werkt als adviseur digitaal klantcontact en trainer bij Upstream, een ‘connected company’, dat als strategisch adviesbureau organisaties adviseert en inspireert op het gebied van de digitale transformatie en digitalisering. Vanuit deze rol is Arne verbonden aan SocialBieb om Bibliotheken te helpen om een actieve, benaderbare en maatschappelijk relevante Bibliotheek van de toekomst met behulp van de inzet social media te worden.

Arne studeerde voor montessorileerkracht in het basisonderwijs, werkte bijna 7 jaar op een montessorischool en ontwikkelde gedurende die periode zijn interesse in internet, digitale toepassingen en communities.

Hij nam de stap naar het bedrijfsleven, werkte o.a. voor een elektronisch uitgever en een internetbureau in Amsterdam en studeerde in de avonduren organisatie- en informatiemanagement, community management en projectmanagement.

Vanaf 2005 is Arne actief als zelfstandig internet projectmanager en zette o.a. het platform ondernemersplein.nl op. Inmiddels werkt hij vanuit Upstream aan projecten bij diverse organisaties op het gebied van digitalisering en digitale transformatie.

Naast zijn projecten ontwikkelde Arne ook de community montessorinet.nl tot een interactieve platform, waar nu zo’n 4000 mensen met een hart voor montessori samen lessen delen, ervaringen uitwisselen, geïnspireerd worden, betrokken zijn en kennis tot zich nemen. Voor zijn werk voor montessorinet.nl ontving hij in 2013 de “nationale social media award basisonderwijs” en werd hij later ook genomineerd als “Digital Transformer 2015”.

Als projectmanager, trainer en adviseur helpt Arne Keuning Bibliotheken met het organiseren van de inzet van social media, het trainen van medewerkers met het beantwoorden van berichten (webcare) en het publiceren van berichten (social media marketing) bijv. via de social media monitoring en publishingtool Coosto.

Voor enkele Bibliotheken in de regio Utrecht organiseerde Arne Keuning in 2016/2017 een traject met training en begeleiding op het gebied van de inzet van social media. Zo werd met medewerkers, vrijwilligers en directie gewerkt aan het bekend maken van de positie van de bibliotheek als maatschappelijk hart van de samenleving en het in gesprek gaan via social media met relevante partners en het publiek.

Contactgegevens

Vul onderstaand formulier in om een bericht te sturen naar Arne Keuning. Gegevens worden niet opgeslagen voor andere doeleinden.

Arne Keuning
Bekijk alle blogs (10)
Contact