Blog

Programma beoordeeld met een 8

door Antina van der Veen op 7 januari 2019

Het nieuwe jaar begint voor mij met een terugblik op 2018. Op 30 januari blogde ik ‘SocialBieb gaat van start’ met daarin de aankondiging dat de Koninklijke Bibliotheek SocialBieb opdracht had gegeven om 18 trainingsprogramma’s te organiseren en uit te voeren voor medewerkers van openbare Bibliotheken. Wat een geweldig leuke klus!

Marrigt, Resy en ik ontwikkelden drie trainingen; een basis social media training, een training content en huisstijl en een training webcare. Op maandag 14 mei ging de allereerste groep cursisten van start, circa 3 weken later in het bezit van een certificaat nadat ze de drie de trainingen van het programma hadden doorlopen.

Resultaten

We hebben deelnemers steeds gevraagd om ons na afloop feedback te geven. Dat is massaal gedaan. In onderstaand overzichtje zie je dat het programma gemiddeld een 8,0 scoort en dat wij als trainers zelfs nog hoger werden gewaardeerd.

Natuurlijk ben ik heel blij met de waardering. Maar het mooist vond ik iedere keer weer de blije gezichten als de cursisten hun certificaat hadden gekregen en even met elkaar op de foto gingen.

Hoe nu verder?

Het trainingsprogramma van de Koninklijke Bibliotheek zit erop. Maar SocialBieb blijft bestaan. Heb je een vraag over het gebruik van social media in jouw Bibliotheek neem dan gerust contact met ons op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (10)
Contact