Blog

SocialBieb gaat van start

door Antina van der Veen op 30 januari 2018

SocialBieb begon met een schetsje op een terras in Deventer. De schets is waarheid geworden. SocialBieb gaat van start met een social media trainingsprogramma voor medewerkers van openbare Bibliotheken!

In juni 2017 zat ik met Arne Keuning op een terrasje in de zon in Deventer. Ik maakte een selfie en twitterde:”Hard aan het werk!”. Ik zei er niet bij wat we aan het doen waren. We zaten nog zo in het beginstadium van de plannenmakerij van SocialBieb dat ik er nog geen ruchtbaarheid aan wilde geven. Aan het eind van die middag hadden we een schets van wat SocialBieb zou kunnen zijn.

Zoals het vaak met plannen gaat, verdween de schets op een stapel met andere aantekeningen en ging ik weer over tot de orde van de dag. Tot de Koninklijke Bibliotheek, waar ik werkzaam ben als interim social media manager voor het merk Bibliotheek en mijn idee├źn voor SocialBieb al eens had gedeeld, interesse toonde. De KB liep warm voor een social media trainingsprogramma voor medewerkers van openbare Bibliotheken en besloot dit te financieren.

En zo komt het dat SocialBieb met een klapper live gaat. Want hoe mooi is het als je meteen een trainingsprogramma namens de KB mag verzorgen? Ik heb er ontzettend veel zin in en ben blij dat ik dit jaar tijdens het trainingsonderdeel webcare kennis mag maken met veel collega’s uit het land!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (10)
Contact